Eénpansgerecht van rundvlees, knolselderij, wortel, ui en stukjes aardappel. Smaakt de volgende dag nog lekkerder!
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
450grmagere runderlappen
400grschoongemaakte winterwortel
300grschoongemaakte ui
300grschoongemaakte knolselderij
400grgeschilde aardappel
2eetlepels fijne mosterd
bouillonblokje(s) (rundvlees)
water
boter
peper en zout
Aan de slag:
Snij de runderlappen in blokjes, smeer in met mosterd en bestrooi met peper en zout. Breng wat water aan de kook.
Smelt boter in een braadpan en schroei het vlees dicht. Verbrokkel een bouillonblokje boven het vlees en giet wat kokend water langs de rand van de pan bij het vlees zodat het in een flinke laag water/saus komt te liggen. Hussel alles nog eens goed door elkaar, doe de deksel op de pan en laat 1,5 uur zachtjes stoven. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit.
Snij de wortels in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Halveer de uien en snij vervolgens in halve ringen.
Snij de knolselderij in kleine blokjes.
Als het vlees na 1,5 uur stoven lekker zacht begint te worden doe je de wortel, ui en knolselderij erbij. Laat nog eens 30 minuten stoven.
Snij ondertussen de aardappel in kleine blokjes en kook ze net gaar.
Doe de aardappel aan het einde van de 30 minuten bij de stoofschotel, schep alles goed door elkaar en laat nog heel even stoven. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra peper, zout of bouillonblokje. Eet smakelijk!
Tips:
Dit gerecht leent zich uitstekend om 1 of 2 dagen van tevoren klaar te maken en in de koelkast te bewaren tot gebruik.