Italiaanse saus van basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en knoflook.
Hoeveelheid: 1potje pesto
Ingrediënten:
15grverse basilicumblaadjes
20grpijnboompitjes
20grParmigiano-Reggiano
1-2teentjes verse knoflook
goede olijfolie
zeezout
verse gemalen peper
Extra benodigdheden:
hakmolentje van een staafmixer
Aan de slag:
Snij de parmezaanse kaas in grove stukjes.
Pel de knoflooktenen en snij in grove stukjes.
Doe de pijnboompitjes, de parmezaanse kaas en de knoflook in het hakmolentje van een staafmixer en maal fijn.
Voeg de basilicumblaadjes toe, schenk er flink wat olie bij en draai alles tot een mooie pesto. Afhankelijk van waar je de pesto voor gaat gebruiken kan je kiezen voor een grovere, fijnere, dikkere of juist dunnere pesto.Tip: Voeg de basilicum echt pas als laatste toe en hak/maal niet te lang. Hak je de blaadjes te lang dan krijgt je pesto een licht bittere smaak.
Proef en breng op smaak met zeezout, peper en eventueel extra olijfolie. Eet smakelijk!
Tips:
Smeer eens wat pesto op je boterham en leg er een plak kaas op. Simpel, maar o zo lekker.
Niet zo'n fan van knoflook? Laat de tenen knoflook dan gewoon achterwege, ook zonder knoflook smaakt deze pesto heerlijk.
Zin in variatie: maak eens rucolapesto, verrassend anders van smaak.