Deze eiersalade is heerlijk op brood bij het ontbijt of de lunch maar doet het ook goed op een toastje bij de borrel.
Hoeveelheid: 1schaaltje
Ingrediënten:
4hard gekookte eieren
1eetlepel goede mayonaise
1eetlepel magere yoghurt
½eetlepel fijne mosterd
1eetlepel fijn gehakte bieslook
peper en zout
naar keuze: worcestershire sauce
Aan de slag:
Roer in een schaal de mayonaise, yoghurt, mosterd en bieslook tot een mooie saus.
Pel de eieren en snij ze in kleine stukjes. Om een ei in mooie kleine blokjes te snijden gebruik ik doorgaans een eisnijder. Leg het ei in de breedte in de snijder en maak plakjes, draai het ei een slag zodat de snijder nu in de lengte snijdt en klap de snijder dicht. Je hebt nu reepjes. Draai het ei nogmaals een slag (om de lengteas), opnieuw snijden en je hebt mooie blokjes.
Voeg de eieren bij de saus, schep door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kan je ook enkele druppels worcestershire sauce toevoegen. Eiersalade is lekker op brood of op een toastje bij de borrel.Eet smakelijk!