Eiersalade - Deze eiersalade is heerlijk op brood bij het ontbijt of de lunch maar doet het ook goed op een toastje bij de borrel.
Eiersalade
Deze eiersalade is heerlijk op brood bij het ontbijt of de lunch maar doet het ook goed op een toastje bij de borrel.
Hoeveelheid: 1 schaaltje
Ingredi├źnten
  • 4 hard gekookte eieren
  • 1 eetlepel goede mayonaise
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • ┬Ż eetlepel fijne mosterd
  • 1 eetlepel fijn gehakte bieslook
  • peper en zout
  • naar keuze: worcestershire sauce
Aan de slag
  1. Roer in een schaal de mayonaise, yoghurt, mosterd en bieslook tot een mooie saus.
  2. Pel de eieren en snij ze in kleine stukjes. Om een ei in mooie kleine blokjes te snijden gebruik ik doorgaans een eisnijder. Leg het ei in de breedte in de snijder en maak plakjes, draai het ei een slag zodat de snijder nu in de lengte snijdt en klap de snijder dicht. Je hebt nu reepjes. Draai het ei nogmaals een slag (om de lengteas), opnieuw snijden en je hebt mooie blokjes.
  3. Voeg de eieren bij de saus, schep door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kan je ook enkele druppels worcestershire sauce toevoegen.

    Eet smakelijk!

Tips
  1. Bak wat spek uit, snij klein en roer door de eiersalade.
  2. Bak wat spek uit, beleg er een halve pistolet mee en schep er wat eiersalade op. Bestrooi tot slot met wat gesneden bieslook.
  3. Geef de eiersalade eens een twist en roer er een beetje pikant kerriepoeder of wat chilipoeder door.
  4. Maak wat extra eiersalade en geef dat op een toastje bij de borrel.