Trakteer jezelf op deze salade van Hollandse aardbeien, ananas, granaatappelpitjes, blauwe bessen en frambozen!
Hoeveelheid: 1flinke schaal vruchtensalade
Ingrediënten:
½ananas
250grHollandse aardbeien
½granaatappel
125grblauwe of bosbessen
125grframbozen
vers citroensap
honing
blaadjes munt voor de garnering
Aan de slag:
Maak de ananas schoon en snij de helft in kleine stukjes.
Was de aardbeien en blauwe bessen voorzichtig en laat uitlekken. Snij de aardbeien in kleine stukjes.
Rol de granaatappel met je hand over het aanrecht. Als het goed is hoor 'm daarbij kraken. Dat is dus precies de bedoeling, de pitjes binnenin komen dan goed los. Snij de granaatappel door het dikste stuk (de buik) middendoor. Pak een helft, hou deze met het snijvlak van je af in een diepe kom (vanwege het spatten) en klap binnenstebuiten. De meeste pitjes zullen nu in de kom vallen. Pluk de laatste pitjes uit de schil en verwijder eventueel vruchtvlees dat met de pitjes is meegekomen.Let op: het schoonmaken van een granaatappel kan flink spatten. En geloof me (ik spreek uit ervaring!) deze vlekken zijn moeilijk uit je kleding te krijgen. Draag dus echt een schort.
Schep het fruit in een grote kom of schaal door elkaar.
Meng wat vers citroensap met honing tot een lekkere, zoete dressing met nog net een vleugje fris. Giet de dressing over de fruitsalade en schep weer door elkaar.
Garneer de salade met blaadjes munt en frambozen. Eet smakelijk!