Asperges met ricotta en prosciutto van Donna Hay - Aspergerolletjes met een vleugje citroen en lekker knapperige Parmaham.
Asperges met ricotta en prosciutto van Donna Hay
Aspergerolletjes met een vleugje citroen en lekker knapperige Parmaham.
Hoeveelheid: 8 aspergerolletjes
Ingredi├źnten
  • 100 gr ricotta
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • 1 eetlepel fijngehakte krulpeterselie
  • 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
  • 32 groene asperges
  • 8 plakken Parmaham
Aan de slag
  1. Voeg ei, citroenschil, peterselie en ricotta bij elkaar en meng goed.
  2. Snij de onderkanten van de asperges af.
  3. Leg 4 asperges op een plakje ham, schep er een eetlepel ricotta op en rol op.
  4. Leg de asperge-rolletjes op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat en schuif in een op 200┬░C conventioneel voorverwarmde oven.
  5. Bak de rolletjes in ongeveer 15 minuten gaar en licht knapperig.

    Eet smakelijk!