Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met ricotta en prosciutto van Donna Hay
Aspergerolletjes met een vleugje citroen en lekker knapperige Parmaham.
Hoeveelheid:
8
aspergerolletjes
Ingrediënten:
▢
100
gr
ricotta
▢
1/2
ei, losgeklopt
▢
1
eetlepel fijngehakte krulpeterselie
▢
1
theelepel fijngeraspte citroenschil
▢
32
groene aspergetips
▢
8
plakken Parmaham
Aan de slag:
Voeg ei, citroenschil, peterselie en ricotta bij elkaar en meng goed.
Snij de onderkanten van de asperges af.
Leg 4 asperges op een plakje ham, schep er een eetlepel ricotta op en rol op.
Leg de asperge-rolletjes op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat en schuif in een op 200°C conventioneel voorverwarmde oven.
Bak de rolletjes in ongeveer 15 minuten gaar en licht knapperig.
Eet smakelijk!