Snelle soep van courgette, ui, knoflook en een beetje Boursin cuisine.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
2courgettes
1grote ui
2tenenknoflook
blokje runder- of groentebouillon
Boursin cuisine
Herbamare
olie
Voor de garnering:
room
bieslook, fijngesneden
satéprikker
Aan de slag:
Maak de ui schoon en snij in stukken. Doe dit ook met de knoflook en de courgettes.
Fruit de ui in een beetje olie. Als de ui zachter begint te worden voeg je de stukjes knoflook toe en laat ze even mee fruiten. Voeg de courgette toe en laat deze al omscheppend ook even fruiten. Giet vervolgens zoveel kokend water in de pan dat de stukjes courgette net onder water staan en voeg een bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en roer er 2 eetlepels Boursin door. Laat de soep nu niet meer koken. Proef en breng eventueel op smaak met Herbamare en/of extra Boursin.
Garneer de soep vlak voor het opdienen met enkele druppels room, trek de satéprikker door de soep en de druppel room om een leuk patroon te maken en bstrooi met wat bieslook.Eet smakelijk!
Tips:
Voeg na het pureren eens een scheut witte wijn aan de courgettesoep toe.