Tomaten-linzensoep - Vullende maaltijdsoep met tomaat, rode linzen, komijn en verse koriander.
Tomaten-linzensoep

Vullende maaltijdsoep met tomaat, rode linzen, komijn en verse koriander.

Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 65 gr rode linzen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel gehakt korianderblad
  • blokje rundvleesbouillon
  • water
  • olie
Aan de slag
  1. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.
  2. Snipper de ui en fruit in een beetje olie tot de ui glazig is.
  3. Pers de knoflook fijn en voeg samen met de komijnzaad bij de ui. Laat het geheel even goed doorwarmen tot alles lekker begint te ruiken.
  4. Roer de linzen door het uimengsel en laat even mee garen.
  5. Schenk kokend water bij het uienmengsel tot alles net onder staat, voeg het blokje bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Voeg het blikje gepelde tomaten toe, vis de tomaten eruit, snij in kleine stukjes en doe weer terug. Breng alles opnieuw aan de kook en laat nog eens 30 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Roer de gehakte koriander door de tomaten-linzensoep en schep in mooie kommen.

    Eet smakelijk!

Tips
  1. Serveer met wat brood, bijvoorbeeld een vers gebakken kaas-uien breekbrood of uienkruier.
  2. Geen fan van koriander? Laat de koriander dan rustig achterwege of gebruik krulpeterselie.