Gezonde en vullende maaltijdsoep met tomaat, rode linzen, komijn en verse koriander.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
1grote ui
1teenknoflook
1theelepelkomijnzaad
65grrode linzen
1bliktomatenblokjes
1eetlepelgehakt korianderblad
1blokjerundvleesbouillon
water
olie
Aan de slag:
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.
Snipper de ui en fruit in een beetje olie tot de ui glazig is.
Pers de knoflook fijn en voeg samen met de komijnzaad bij de ui. Laat het geheel even goed doorwarmen tot alles lekker begint te ruiken. Roer de linzen door het uimengsel en laat even mee garen. Schenk kokend water bij het uienmengsel tot alles net onder staat, voeg het blokje bouillon en de tomatenblokjes toe en laat 30-45 zachtjes doorkoken tot de linzen gaar zijn en de soep goed is.
Roer de gehakte koriander door de tomaten-linzensoep en schep in mooie kommen. Eet smakelijk!