Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Couscous met feta
Zomerse salade met komkommer, geroosterde paprika, feta en verse koriander.
Hoeveelheid:
2
personen
Ingrediënten:
▢
200
gr
couscous
▢
250
ml
kokend water
▢
1
blokje runderbouillon
▢
1
komkommer
▢
paar stukken geroosterde paprika
▢
10
gr
verse koriander
▢
200
gr
feta
Aan de slag:
Maak in een hittebestendige schaal een sterke bouillon van het hele bouillon blokje en het kokende water.
Voeg de couscous aan de kokende bouillon toe. Dek de schaal af met plasticfolie en laat rusten tot de bouillon volledig is opgenomen.
Snij ondertussen de komkommer en de (uitgelekte) geroosterde paprika in kleine stukjes.
Snij de feta in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
Roer de couscous los en laat helemaal afkoelen.
Voeg de komkommer en paprika bij de couscous en schep door elkaar. Meng er tot slot de koriander en feta door.
Eet smakelijk!
Tips:
Vervang de feta eens door zachte geitenkaas.
Bewaar een restje couscous in de koelkast en eet dat de volgende dag als lunch. Erg lekker!
Geen liefhebber van koriander? Vervang het gerust door peterselie. Iets andere smaak maar net zo lekker.