Midden-Oosterse auberginepuree met kruiden en knoflook.
Hoeveelheid: 1schaal
Ingrediënten:
2aubergine
sap van ½ citroen
2tenen verse knoflook
1eetlepel (vers) gemalen komijn
4eetlepels tahin
zout
Voor de garnering:
sesamolie
paprikapoeder
vers korianderblad
Aan de slag:
Was de aubergine, prik er met een vork gaatjes in, smeer in met olijfolie en leg in een braadslede of ovenschaal. Zet de schaal in het midden van een op 200ºC hete lucht voor verwarmde oven. Laat de aubergine gedurende 50 minuten garen. Draai de aubergine zo af en toe een slag zodat het garen gelijkmatig gaat.
Haal de aubergine na de baktijd uit de oven en laat enigszins afkoelen.
Snij de aubergines in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees uit de schil en snij grof. Doe het vruchtvlees in een schaal en roer los.
Voeg citroensap, geperste knoflook, gemalen komijn, tahin en iets zout bij de aubergine en meng goed. Proef en voeg naar smaak extra citroen, komijn, tahin of zout toe.
Schep de baba ganoush in een mooie schaal en garneer met enkele druppels sesamolie, paprikapoeder en korianderblad. Eet smakelijk!
Tips:
Maak de baba ganoush eens wat pittiger door er een snuf chilipoeder door te roeren.