Licht pittig met een vleugje cocos en frisse limoen. Een heerlijk verwarmende herfstsoep. Wanneer maak jij 'm?
Hoeveelheid: 6porties
Ingrediënten:
500grgeschilde pompoen
2tenenverse knoflook, schoongemaakt
4lente-uitjes
1 à 2rode Thaise (rawit)-pepertjes
50grsanten (blok)
vissaus
limoensap
basilicum blaadjes
olie
water
Aan de slag:
Maak de pompoen schoon en snij in blokjes.
Snij de pepertjes doormidden en verwijder de zaadjes en het steeltje. Snij de pepertjes heel erg fijn.
Haal de onderkant van de lente-uitjes en snij in dunne ringetjes.
Verwarm in een pan wat olie en voeg de pepertjes en uitjes toe. Als alles lekker begint te geuren pers je de knoflook fijn en warm je ze even mee.Let op: de geur van de pepertjes kan tijdens het verwarmen erg scherp zijn en behoorlijk op je luchtwegen slaan. Sta dus niet te dicht boven de pan!!
Voeg de blokjes pompoen toe en warm het geheel al roerende even door. Breng ondertussen wat water aan de kook in de waterkoker. Schenk zoveel water in de pan dat alles precies onder staat. Voeg wat vissaus toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Roer de soep tijdens het koken een aantal keer goed door en druk met een houten lepel de grootste stukken pompoen fijn tegen de zijkant van de pan.
Voeg de santen en het sap van een halve limoen toe. Blijf goed roeren tot alles is opgelost. Proef en breng op smaak met extra vissaus en limoensap.Tip: is de soep te dik geworden? Gewoon verdunnen met wat water.
Garneer de pompoensoep bij het opdienen met fijn gesneden basilicum. Eet smakelijk!
Tips:
Voor een gladde soep zonder stukjes pureer je alles met een staafmixer.