Heerlijke Noord-Afrikaanse groenteschotel met paprika, tomaat, ei en specerijen.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
1grote ui
1rode paprika
1gele paprika
1blikgepelde tomaten
2tenenknoflook
1theelepelkomijnzaad
½theelepelmild paprikapoeder
snufchilipoeder
2eieren, op kamertemperatuur
olijfolie
zout en peper
Aan de slag:
Maak de ui schoon, halveer en snij in dunne halve ringen.
Was de paprika's, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij in reepjes en vervolgens in stukjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit daarin de ui aan. Voeg de komijnzaadjes toe en fruit het geheel 8-10 minuten tot de uien zacht en glazig zijn.
Doe de paprika bij de ui, pers de knoflook erboven uit, voeg paprika- en chilipoeder toe en roer alles goed door. Snij de tomaten grof en voeg ze samen met het sap toe aan het paprikamengsel. Laat op zacht vuur tenminste 30 minuten zachtjes koken tot de paprika lekker zacht is en het meeste vocht is verdampt. Vergeet ondertussen niet regelmatig even te roeren. Proef en breng op smaak met peper en zout
Maak 2 kuiltjes in het groentemengsel, breek in elk kuiltje een ei en bestrooi de eieren lichtjes met wat peper en zout. Laat de eieren stollen tot het eiwit gestolt is maar de dooier nog zacht.
Zet de schaal met chachouka op tafel en serveer met een groene salade en vers brood. Eet smakelijk!