Paprika met een mediterraans tintje van pijnboompitjes, feta en tijm.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2rode paprika's
75grzilvervliesrijst
150grkastanjechampignons
20grpijnboompitjes
100grfeta
2tenenknoflook
1ui
1ei
scheutjevolle melk
enkele takje verse tijm
zout en peper
olijfolie
Aan de slag:
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zodat ze een beetje kleuren en lekker gaan ruiken.
Snij de feta in kleine blokjes, snipper de ui, maak de knoflook schoon en snij de champignons in stukjes. Roer het ei los met een beetje halfvolle melk.
Fruit de ui in een beetje olijfolie. Wanneer de ui glazig wordt, voeg je de champignons toe en pers je de knoflooktenen erboven uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en roer door het ui-mengsel. Breng op smaak met peper en zout en laat de champignons slinken.
Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en zet in een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven. Rooster de paprika's gedurende 15 minuten.
Haal de paprika uit de oven. Roer de zilvervliesrijst, de pijnboompitjes en de feta door het ui-mengsel, controleer de smaak en vul de paprika's ermee. Verdeel het losgeroerde ei over de gevulde paprika's en zet de schaal terug in de oven. Draai de temperatuur terug naar 180°C en bak gedurende ongeveer 20 minuten zodat de vulling heet wordt, het ei stolt en de vulling een beetje bruin kleurt.
Zet de paprika's op borden en serveer direct. Eet smakelijk!