Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
150-200grHollandse garnalen
3eetlepels ketchup
1eetlepel whisky
snuf mild paprikapoeder
snuf zout
4-5eetlepels geklopte slagroom
stukje komkommer, ongeveer 5 cm
stukje ijsbergsla
klein takje dille
peterselie voor de garnering
Aan de slag:
Voor de whiskysaus:
Roer de ketchup en whisky in een kommetje door elkaar. Voeg wat paprikapoeder en zout toe en meng weer goed. Schep tenslotte de geklopte slagroom erdoor en bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Voor de cocktail:
Snij de komkommer evenwijdig aan de schil in 4 plakken. Verwijder de zachte kern en gooi die weg. Snij de overgebleven komkommer in dunne reepjes en snipper vervolgens in hele kleine blokjes.
Snij de ijsbergsla in hele kleine reepjes en de dille in fijne stukjes.
Meng de komkommerblokjes met de ijsbergsla en dille.
Vul 4 glazen met een laagje salade en leg daarop een laagje garnalen. Herhaal en schep bovenop een lepeltje whiskysaus. Garneer met een stukje peterselie. Dien op of bewaar afgedekt met plasticfolie tot gebruik in de koelkast. Eet smakelijk!