Garnalencocktail - Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.
Garnalencocktail
Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediƫnten
  • 150-200 gr Hollandse garnalen
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel whisky
  • snuf mild paprikapoeder
  • snuf zout
  • 4-5 eetlepels geklopte slagroom
  • stukje komkommer, ongeveer 5 cm
  • stukje ijsbergsla
  • klein takje dille
  • peterselie voor de garnering
Aan de slag
Voor de whiskysaus:
  1. Roer de ketchup en whisky in een kommetje door elkaar. Voeg wat paprikapoeder en zout toe en meng weer goed. Schep tenslotte de geklopte slagroom erdoor en bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Voor de cocktail:
  1. Snij de komkommer evenwijdig aan de schil in 4 plakken. Verwijder de zachte kern en gooi die weg. Snij de overgebleven komkommer in dunne reepjes en snipper vervolgens in hele kleine blokjes.
  2. Snij de ijsbergsla in hele kleine reepjes en de dille in fijne stukjes.
  3. Meng de komkommerblokjes met de ijsbergsla en dille.
  4. Vul 4 glazen met een laagje salade en leg daarop een laagje garnalen. Herhaal en schep bovenop een lepeltje whiskysaus. Garneer met een stukje peterselie. Dien op of bewaar afgedekt met plasticfolie tot gebruik in de koelkast.

    Eet smakelijk!