De zachte, romige smaak van gepocheerd ei combineert super met de lichte anijssmaak van venkel. Echt een aanrader!
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
4kakelverse eieren
2venkelknollen
1sjalotje of kleine ui
1teen knoflook
pastis, sambuca of ouzo
roomboter
peper en zout
Aan de slag:
Snipper de sjalot en maak het teentje knoflook schoon.
Snij de venkelknollen in kleine stukjes.
Fruit de sjalot in een beetje boter en knijp het teentje knoflook erbij zodra de sjalot glazig begint te worden. Voeg de venkel toe en laat op en zacht pitje gaar en zacht worden. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbakt.
Blus de venkel af met een scheut pastis, sambuca of ouzo en blijf roeren tot de drank grotendeels is verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Houdt de venkel warm terwijl je de eieren pocheert.
Pocheer de eieren.
Verdeel de venkel over voorverwarmde schaaltjes en leg op elke portie een gepocheerd ei. Bestrooi met wat versgemalen peper en dien gelijk op. Eet smakelijk!
Tips:
Heb je geen pastis, sambuca of ouzo dan kan je ook witte wijn gebruiken. Je mist dan alleen de extra anijssmaak.
Des te verser de eieren, des te mooier en compacter het eiwit tijdens het pocheren.
Nog nooit een ei gepocheerd of zijn de resultaten niet helemaal naar wens? Bekijk ondertsaande video van Jamie Oliver en jij maakt voortaan ook een perfect gepocheerd eitje.