Hartige taartjes met geitenkaas, walnoten en tijm. In mini-variant leuk voor bij de borrel.
Hoeveelheid: 4taartjes
Ingrediënten:
4plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
100grzachte geitenkaas
1ui
50grgehakte walnoten
4halve walnoten, voor de garnering
paar takjes tijm
2eieren
scheutje melk
honing
zout en peper
olijfolie
Extra benodigdheden:
4ingevette quichevormpjes ø10 cm
Aan de slag:
Snipper de ui en fruit in een beetje olijfolie. Als de ui glazig wordt ris je boven de ui de blaadjes van de takjes tijm. Roer goed door en als het mengsel lekker begint te ruiken voeg je de gehakte walnoten toe. Haal de pan van het vuur, breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, prik gaatjes in de plakjes en bekleed de vormpjes ermee.
Klop de eieren los met een beetje melk, voeg wat zout en peper toe.
Verdeel het ui-walnootmengsel over de vormpjes en schenk het losgeklopte ei erover. Bewaar een heel klein beetje ei zodat je daar straks het bladerdeeg nog mee kunt bestrijken.
Verdeel de kaas over de taartjes, leg in het midden een halve walnoot en vouw de hoeken van het bladerdeeg voorzichtig over de vulling. Bestrijk het bladerdeeg met het restje ei en zet de taartjes in het midden van een op 180ºC hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de stand terug naar uitsluitend hete lucht en bak de taartjes in nog eens 20 minuten gaar en bruin.
Haal de geitenkaastaartjes uit de oven, drizzle er wat honing over of serveer met een los schaaltje honing. Eet smakelijk!
Tips:
Mini-taartjes voor bij de borrel bak je gemakkelijk in een muffin-tray.