Bladerdeegstengels - Feestelijk borrelhapje dat snel en makkelijk te maken is. En met de smaak kan je volop variëren.
Bladerdeegstengels
Feestelijk borrelhapje dat snel en makkelijk te maken is. En met de smaak kan je volop variëren.
Hoeveelheid: 15 stuks
Ingrediënten
  • 3 plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
  • 2 plakjes Parmaham, Ardennerham
  • geraspte kaas
  • komijnzaadjes
  • pikant kerriepoeder
  • zout
  • 1 losgeklopt ei
Aan de slag
  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg een paar minuten en snij dan de plakjes in repen van 2 centimeter breed. Uit elk plakje haal je precies 5 repen.
  2. Bestrijk de repen met een beetje ei en bestrooi enkelen met komijnzaadjes en een paar andere met kerriepoeder. Bestrooi allebei de soorten lichtjes met wat zout en leg ze op een met bakpapier of teflon beklede bakplaat. Bij het oppakken van de reepjes draai ze een slag zodat je mooie twisters krijgt.
  3. Bestrooi de helft van de overgebleven reepjes met geraspte kaas en de andere helft beleg je met de ham. Leg deze ook weer met een draai op de bakplaat.
  4. Bestrijk tenslotte de onbestreken stukjes bladerdeeg met losgeklopt ei en schuif de bakplaat in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak de stengels in 12 minuten gaar en goudbruin.
  5. Laat de bladerdeegstengels eventueel iets afkoelen en serveer op een mooie schaal.

    Eet smakelijk!