Sandwich BLT - Brood belegt met krokante bacon, knapperige sla en ovengedroogde tomaat. Ongelooflijk lekker en met recht een klassieker!
Sandwich BLT
Brood belegt met krokante bacon, knapperige sla en ovengedroogde tomaat. Ongelooflijk lekker en met recht een klassieker!
Hoeveelheid: 2 sandwiches
Ingredi├źnten
  • 4 sneden brood
  • 6 plakken bacon
  • 2 trostomaten
  • 3 lepels goede mayonaise, home made is natuurlijk het lekkerst
  • 1 teentje knoflook
  • paar bladen verse ijsbergsla
  • paar takjes verse tijm
  • dikke balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zout en peper
Voor de garnering:
  • 2 mooie prikkers
Aan de slag
Voor de ovengeroosterde tomaat:
  1. Snij de tomaten in plakken en leg op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat.
  2. Druppel wat olie en balsamicoazijn over de tomaat en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de takjes tijm over de tomaat en schuif de bakplaat in een op 130┬║C hete lucht voorverwarmde oven.

  3. Haal na een uur de tomaat uit de oven, verwijder de tijm en laat afkoelen.
Voor de BLT:
  1. Breng de mayonaise op smaak met geperste knoflook.
  2. Bak de bacon krokant en bruin en laat uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
  3. Toast de sneden brood lichtjes en besmeer royaal met mayonaise.
  4. Beleg 2 sneden brood met ijsbergsla, 1 plak bacon, plakjes tomaat en nog eens 2 plakken bacon. Leg de overgebleven 2 sneden brood schuin op de BLT's en steek er een mooie prikker door.

    Eet smakelijk!