Brood belegt met krokante bacon, knapperige sla en ovengedroogde tomaat. Ongelooflijk lekker en met recht een klassieker!
Hoeveelheid: 2sandwiches
Ingrediënten:
4snedenbrood
6plakkenbacon
2trostomaten
3lepels goede mayonaise, home made is natuurlijk het lekkerst
1teentjeknoflook
paar bladen verse ijsbergsla
paar takjes verse tijm
dikke balsamicoazijn
olijfolie
zout en peper
Voor de garnering:
2mooie prikkers
Aan de slag:
Voor de ovengeroosterde tomaat:
Snij de tomaten in plakken en leg op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat.
Druppel wat olie en balsamicoazijn over de tomaat en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de takjes tijm over de tomaat en schuif de bakplaat in een op 130ºC hete lucht voorverwarmde oven.
Haal na een uur de tomaat uit de oven, verwijder de tijm en laat afkoelen.
Voor de BLT:
Breng de mayonaise op smaak met geperste knoflook.
Bak de bacon krokant en bruin en laat uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
Toast de sneden brood lichtjes en besmeer royaal met mayonaise.
Beleg 2 sneden brood met ijsbergsla, 1 plak bacon, plakjes tomaat en nog eens 2 plakken bacon. Leg de overgebleven 2 sneden brood schuin op de BLT's en steek er een mooie prikker door. Eet smakelijk!