vel bakpapier om de homemade Bounty's op te laten drogen
Aan de slag:
Meng de geraspte kokos met de poedersuiker en coconut cream. Proef de massa en voeg naar smaak meer coconut cream en/of poedersuiker toe. Hou er rekening mee dat de coconut cream enigszins in de kokos trekt en de vulling uiteindelijk dus iets droger zal worden. Hou je van een smeuïge vulling dan voeg je gewoon wat extra cococnut cream toe. Kneed er een samenhangende bal van en vorm mooie repen. Leg de repen op een bord en zet weg in de koelkast.Tip: om de kokos makkelijker te vormen maak je je handen licht vochtig.Tip: sommige kokos is heel erg droog, je hebt dan flink wat extra kokosroom nodig.
Breek de chocolade in blokjes, ik koos dit keer voor pure chocolade maar melk kan net zo goed, en doe de helft in een schaaltje. Verwarm au bain-marie tot het alles goed gesmolten en mooi vloeibaar is. Haal het schaaltje met de chocolade van het pannetje met heet water en doe de overgebleven stukjes chocolade erbij. Roer rustig door tot alles weer mooi glad is.Tip: lees ook mijn artikel over het thuis temperen van chocolade zodat je na het uitharden weer die mooie krak hebt.
Leg een stuk bakpapier klaar, pak de repen erbij en haal ze één voor één door de chocolade. Gebruik daarbij 2 vorken zodat je de repen makkelijk door de chocolade kunt wentelen. Tik met een reep op de vork op de rand van de kom om de chocolade gelijkmatig te verdelen en overtollige chocolade eraf te laten druipen. Leg de reep op het bakpapier.Tip: om de 3 kenmerkende ribbels bovenop te maken gebruik je een cocktailprikker. Klem in de lengte tussen duim en wijvinger (dus met de prikkende kanten in je vingers) en raak met de prikker de bovenzijde van de zachte chocolade aan. Haal iets omhoog en beweeg naar links of recht zodat je een soort golfje van chocolade maakt. Herhaal nog twee keer. Kan eventueel ook met een vork maar dan krijg je 4 ribbels.
Laat de repen drogen tot de chocolade helemaal droog is. Bewaar luchtdicht afgesloten (in een diepvries doosje) in de koelkast.
Leg de homemade Bounty's op een mooi schaaltje en serveer met koffie of thee. Eet smakelijk!
Tips:
Geen kokosroom in huis of kan je het niet vinden? Gebruik dan gecondenseerde melk en voeg wat minder suiker toe.
Bounty-bollen in plaats van repen zijn ook erg lekker. Maak balletjes, haal door de gesmolten chocolade en leg op een met geraspte kokos bestrooid vel bakpapier. Strooi ruim kokos over de balletjes en als de chocolade begint te drogen rol je ze met behulp van een satéprikker nog eens door de kokos.
Gebruik chocolade die makkelijk smelt en na afloop weer mooi uithard. Met de repen Fin Carré pure chocolade van Lidl heb ik goede ervaringen.