Zelf geroosterde paprika's zijn heerlijk zacht en zoet. Met wat ui, knoflook, aardappel en tijm maak je er een mooie soep van.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
2rode paprika's
1gele paprika
100grgeschilde aardappel
1ui
3tenenknoflook
paar takjes verse tijm
500mlrunder- of groente bouillon
olijfolie
zout en peper
Aan de slag:
Was de paprika's, wrijf in met olijfolie en leg in een braadslede. Zet de braadslede in het midden van een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster de paprika's gedurende 40 minuten. Draai de paprika's geregeld zodat ze aan alle kanten zacht worden èn blakeren. Donkere/zwarte velletjes zijn niet erg, die worden straks toch verwijderd.
Snij ondertussen de aardappel in blokjes en kook gaar. Laat droog stomen en zet opzij.
Leg de paprika's als ze klaar zijn in een glazenschaal en dek af met plasticfolie. Laat rusten gedurende een kwartier om daarna gemakkelijk de velletjes, kronen en zaadlijsten te verwijderen.
Snipper de ui en fruit in een beetje olijfolie. Als de ui glazig is knijp je de tenen knoflook erbij. Ris de blaadjes van de takjes tijm en fruit het geheel nog even.
Doe de schoongemaakte paprika (vergeet het vocht vooral niet!) samen met de aardappels, het ui-mengsel en de bouillon in een pan, breng aan de kook en pureer met een staafmixer.
Proef de soep, breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout en dien op in mooie kommen. Eet smakelijk!
Tips:
Voor extra pit voeg je een pepertje of wat druppels tabasco toe.