Leg 2 witte en 2 bruine boterhammen op een broodplank en besmeer alle 4 met paturain.
Beleg 1 witte en 1 bruine met plakjes komkommer. Leg de overgebleven boterhammen met de besmeerde kant op de komkommer. Voor een leuk effect kan je natuurlijk ook een bruine en een witte boterham combineren in één sandwich.
Snij de buitenranden van de boterhammen weg en snij tot slot de sandwiches diagonaal doormidden.
Voor de mozzarella-sandwiches:
Leg 2 witte en 2 bruine boterhammen op een broodplank en besmeer alle 4 met pesto.
Beleg 2 boterhammen met tomaat en plakjes mozzarella. Bestrooi eventueel met versgemalen peper en leg de niet gebruikte boterhammen met de pesto-zijde op de mozzarella.
Snij de buitenranden van de boterhammen weg en snij tot slot de sandwiches diagonaal doormidden.
Leg de sandwiches op een schaal. Je kan ze stapelen, dakpansgewijs neerleggen, op een smalle kant leggen met de punt omhoog. Het is maar net wat je leuk vindt. Garneer met wat fruit (bijvoorbeeld takjes aalbessen) en/of takjes peterselie. Eet smakelijk!