Pers de knoflook boven een schaaltje en meng met flink wat olijfolie.
Snij de korsten van het brood, besmeer beide zijden van de boterhammen met de knoflookolie en bestrooi met grof zeezout. Snij de boterhammen tot lot in kleine blokjes.
Verdeel het brood over een met teflonfolie of bakpapier beklede bakplaat en bak in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven in 10-15 minuten knapperig en bruin.
Voor de salade en de dressing:
De dressing maak je door alle ingrediënten in een hakmolentje of blender te doen en te pureren tot een mooie gladde saus.
Pluk de buitenste bladeren van de sla, gooi lelijke bladeren weg en maak met de rest een mooi slabedje op de schaal of borden.
Snij de overgebleven krop sla in kwarten en vervolgens in grove stukken. Verdeel de stukken over de schaal of borden.
Pel de eieren, snij in zessen en verdeel over de salade. Verdeel de dressing over de salade, bestrooi met croutons en schaaf tot slot mooie krullen parmezaanse kaas boven de salade. Eet smakelijk!
Tips:
Liever een gevuldere salade? Voeg stukjes avocado of gerookte kipfilet toe.