Heerlijk geurende en smaakvolle rijst met onder meer geschaafde amandelen, kardemom en saffraan. Lekker als bijgerecht.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
350grbasmatirijst
7-10draadjessaffraan
3kruidnagels
3kardemompeulen
snufkurkuma
1,5blokjekippenbouillon
klontjeroomboter
1eetlepelgehakte verse koriander
handjegeschaafde amandelen
Aan de slag:
Doe de saffraandraadjes in een kom en overgiet met 250 ml heet water (niet kokend). Laat dit 15-30 minuten trekken zodat het water mooi geel kleurt.
Breng 1¼ l water aan de kook, voeg de bouillon en de saffraandraadjes -inclusief al het weekwater- toe. Zodra het opnieuw kookt voeg je de rijst, kardemom, kruidnagel en kurkuma toe. Roer nog even goed door en laat 8 minuten zachtjes koken. Giet aan het einde van de kooktijd het water af, roer de rijst los en laat nog 10 minuten rusten met de deksel op de pan.
Rooster ondertussen in een koekenpan de geschaafde amandelen krokant en goudbruin.
Roer een klontje boter door de rijst en verwijder de kruidnagel en kardemom. Als de boter volledig is opgenomen schep je de gehakte koriander erdoor. Voeg tot slot nog de amandelen toe en schep voorzichtig door de rijst.
Schep de rijst op een mooie schaal en dien op. Bestrooi eventueel nog met wat extra koriander en amandelen.Eet smakelijk!