Kikkererwtensalade met feta - Kleurrijke en smaakvolle zomerse salade. Perfect voor bij de barbecue, als lunch of met een broodje erbij als avondmaaltijd.
Kikkererwtensalade met feta
Kleurrijke en smaakvolle zomerse salade. Perfect voor bij de barbecue, als lunch of met een broodje erbij als avondmaaltijd.
Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • 1 teen knoflook, geperst of geraspt
  • sap van ½ citroen
  • 250 gr afgespoelde en uitgelekte kikkererwten uit blik
  • 250 gr snoeptomaatjes
  • ½-¾ komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • ½ bosje koriander
  • 150 gr feta
  • zout, versgemalen peper
Aan de slag
  1. Maak in een grote schaal een dressing van de olijfolie, azijn, citroensap, knoflook, zout en wat versgemalen peper. Voeg de kikkererwten toe en laat het geheel even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  2. Snij de komkommer en tomaat in kleine stukjes en voeg bij de kikkererwten.
  3. Snij de lent-uitjes in dunne ringetjes, hak de koriander fijn en snij de feta in kleine blokjes. Voeg toe aan de salade en schep alles nog eens goed door elkaar.

    Eet smakelijk!

Tips

Heb je nog een beetje salade over? Bewaar in de koelkast en je hebt de volgende dag een heerlijk hapje voor bij de lunch.