Super makkelijke citroen-honingmarinade voor mals en sappig vlees. Vol van smaak door de knoflook en tijm.
Hoeveelheid: 4kipfilets of meerdere spiezen
Ingrediënten:
4biologische kipfilets
2-2½eetlepels citroensap
1½eetlepel olijfolie
1eetlepel honing
1theelepel paprikapoeder
1flinke teen knoflook
chilipoeder, naar smaak
flinke snuf zout
paar takjes verse tijm
Aan de slag:
Maak van de citroensap, olie, honing, paprika- en chilipoeder een marinade. Pers de teen knoflook erbij en nog eens goed door.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak ze op een snijplank nog ietsje fijn. Voeg toe aan de marinade en breng het geheel op smaak met een flinke snuf zout.
Leg de schoongemaakt kipfilets in de marinade en hussel goed zodat de kip overal goed bedekt is met marinade. Dek de schaal af en laat tenminste 2 uur marineren. In plaats van hele kipfilets kan je ook reepjes of blokjes snijden en die na het marineren aan satéprikkers rijgen. (Zoals ik op de foto heb gedaan)
Verwarm oven (180°C hete lucht), grill of barbecue en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Eet smakelijk!