Grote garnalen gebakken in olijfolie met knoflook en verse peterselie: heerlijk als borrelhapje of voorgerecht.
Hoeveelheid: 16stuks
Ingrediënten:
16grote garnalen, diepvries of vers
2tenen knoflook
olijfolie
krulpeterselie
stokbrood
Aan de slag:
Als je diepvriesgarnalen gebruikt zorg er dan voor dat je ze vooraf hebt ontdooit. Kijk op de verpakking hoe lang dat ongeveer duurt.
Maak de knoflooktenen schoon, knijp ze boven een klein schaaltje fijn en hak de peterselie.
Dep de garnalen zorgvuldig droog. Bij verse garnalen moet je vaak de zwarte draad (darmkanaal) in de rug nog verwijderen. Bij diepvriesgarnalen is dat doorgaans al gedaan. Controleer dit voor de zekerheid nog wel even en indien nodig verwijder je de draad alsnog.
Schenk zoveel olijfolie in een koekenpan dat de gehele bodem met een flink laagje is bedekt. Verwarm de olie en schep de knoflook erbij zodra de olie goed warm is. Schep om en voeg dan gelijk de garnalen toe. Rauwe garnalen bak je tot ze van grijs en doorzichtig naar mooi roze zijn gekleurd. Ontdooide diepvries garnalen bak je ongeveer een minuutje. Maar let op dat je de garnalen niet te lang bakt want dan worden ze droog en taai.
Als de garnalen klaar zijn haal je de pan van het vuur en strooi je de fijngehakte peterselie over de garnalen. Schep nog een laatste keer en schep de garnalen op een bord of schaal. Giet de knoflookolie uit de pan over de garnalen en serveer met wat stokbrood. Eet smakelijk!
Tips:
Voeg ook eens een snuf chilipoeder of een ragfijn gesneden pepertje toe voor pittige/hete garnalen.
Op de barbecue smaken deze garnalen ook prima. Marineer ze dan vooraf in olijfolie en knoflook, prik ze met een paar tegelijk op satéstokje en bestrooi na het grillen met wat verse peterselie.