Knoflookgarnalen - Grote garnalen gebakken in olijfolie en knoflook en bestrooid met verse peterselie: heerlijk als borrelhapje of voorgerecht.
Knoflookgarnalen
Grote garnalen gebakken in olijfolie en knoflook en bestrooid met verse peterselie: heerlijk als borrelhapje of voorgerecht.
Hoeveelheid: 16 stuks
Ingrediënten
 • 16 grote garnalen, diepvries of vers
 • 2 tenen knoflook
 • olijfolie
 • krulpeterselie
 • stokbrood
Aan de slag
 1. Als je diepvriesgarnalen gebruikt zorg er dan voor dat je ze vooraf hebt ontdooit. Kijk op de verpakking hoe lang dat ongeveer duurt.
 2. Maak de knoflooktenen schoon, knijp ze boven een klein schaaltje fijn en hak de peterselie.
 3. Dep de garnalen zorgvuldig droog. Bij verse garnalen moet je vaak de zwarte draad (darmkanaal) in de rug nog verwijderen. Bij diepvriesgarnalen is dat doorgaans al gedaan. Controleer dit voor de zekerheid nog wel even en indien nodig verwijder je de draad alsnog.
 4. Schenk zoveel olijfolie in een koekenpan dat de gehele bodem met een flink laagje is bedekt. Verwarm de olie en schep de knoflook erbij zodra de olie goed warm is. Schep om en voeg dan gelijk de garnalen toe. Rauwe garnalen bak je tot ze van grijs en doorzichtig naar mooi roze zijn gekleurd. Ontdooide diepvries garnalen bak je ongeveer een minuutje. Maar let op dat je de garnalen niet te lang bakt want dan worden ze droog en taai.
 5. Als de garnalen klaar zijn haal je de pan van het vuur en strooi je de fijngehakte peterselie over de garnalen. Schep nog een laatste keer om en doe ze dan over op een bord of schaal. Schep de saus erover en serveer met wat stokbrood.

  Eet smakelijk!

Tips
 1. Voeg ook eens een snuf chilipoeder toe voor pittige/hete garnalen.
 2. Op de barbecue smaken deze garnalen ook prima. Marineer ze dan vooraf in olijfolie en knoflook, prik ze met een paar tegelijk op satéstokje en bestrooi na het grillen met wat verse peterselie.