Dadel-notentaart - Kruimeltaart met griesmeel, dadel, walnoot, honing en kaneel. Eenvoudig te maken, verrassend van smaak.
Dadel-notentaart
Kruimeltaart met griesmeel, dadel, walnoot, honing en kaneel. Eenvoudig te maken, verrassend van smaak.
Hoeveelheid: 8 punten
Ingrediënten
  • 125 gr griesmeel
  • 125 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • ½ vanillestokje
  • 125 gr roomboter
  • 250 gr verse dadels
  • 60 gr gehakte walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • ¾ theelepel kaneel
  • 125 ml water
  • zout
Extra benodigdheden:
  • springvorm ø 20 cm, ingevet en bestrooid met paneermeel
Aan de slag
  1. Ontpit de dadels en snij in kleine stukjes. Breng het water in een klein pannetje aan de kook, voeg de dadels toe en kook -al roerende- gedurende 5 minuten. Roer vervolgens de honing, citroensap, kaneel en noten erdoor en laat afkoelen.
  2. Meng griesmeel, bloem, suiker en een snuf zout in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng dit goed door het griesmeelmengsel.
  3. Smelt de boter en roer door het griesmeelmengsel. Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de ingevette springvorm en druk aan tot een gladde deegbodem.
  4. Verdeel het dadel-notenmengsel gelijkmatig over de deegbodem en verkruimel de rest van het deeg over de taart. Zet de taart in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven en bak in 45 minuten gaar en goudbruin.
  5. Haal de taart uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Maak met een mes voorzichtig de taart los van de vorm en verwijder de rand van de springvorm. Laat de taart verder afkoelen op een taartrooster.

    Eet smakelijk!