Croutons in alle soorten en maten - Over de salade, bij een kop soep, ter garnering van een gerecht of als snack bij borrel of buffet. Croutons zijn verrassend multifunctioneel.
Croutons
Over de salade, bij een kop soep, ter garnering van een gerecht of als snack bij borrel of buffet. Croutons zijn verrassend multifunctioneel.
Hoeveelheid: 1 portie
Ingrediënten
  • enkele boterhammen, stuk stokbrood of pistolet
  • 1 teen knoflook
  • zeezout
  • olijfolie
  • Naar keuze: geraspte (Parmezaanse) kaas of gedroogde kruiden zoals basilicum, oregano en tijm
Aan de slag
  1. Pers de knoflook boven een schaaltje en meng met wat olijfolie.
  2. Snij de korsten van het brood, besmeer beide zijden van de boterhammen met de knoflookolie en bestrooi met grof zeezout. Snij boterhammen in kleine blokjes, langwerpige reepjes, driehoekjes of steek met een deegsteker leuke figuurtjes uit zoals sterretjes, rondjes of bloemetjes. Stokbrood of pistoletjes snij je in plakken. Voor kaascroutons laat je de knoflook achterwege en besmeer je het brood alleen met wat olie en bestrooi met kaas.
  3. Verdeel het brood over een met teflonfolie of bakpapier beklede bakplaat en bak in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven in 10-15 minuten knapperig en bruin. Schep de croutons halverwege de baktijd om zodat ze aan beide kanten knapperig en bruin worden.

    Eet smakelijk!

Tips

Neem een schaaltje aïoli, wat soldaatjes zonder knoflook en dippen maar!