Heerlijke groentetorentjes van aubergine, tomaat, mozzarella en Parmigiano Reggiano.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2aubergines
2-3trostomaten
gedroogde basilicum of oregano
1bol biologische (buffel)mozzarella
stuk Parmigiano Reggiano om te raspen
ciabatta, stokbrood of pita-broodjes
olijfolie
zout en peper
Aan de slag:
Was de aubergines en snij in ronde plakken. Bestrijk de plakken licht met olijfolie en bak in een koekenpan of grill-ijzer tot ze zacht en glazig beginnen te worden. Bewaar de plakken op een bord.
Was de tomaten en snij in dunne plakken.
Snij de mozzarella in plakjes.
Vet een ovenschaal in en leg de bodem vol met plakken aubergine. Leg op elke plak aubergine een plak tomaat en bestrooi met wat zout, peper en basilicum of oregano. Verbrokkel de helft van de plakjes mozzarella over de torentjes en rasp er wat Parmezaan over. Bouw de torentjes verder op door er nog een plakje aubergine en tomaat op te leggen. Bestrooi weer met zout, peper, kruiden, de overgebleven mozzarella en Parmezaan. Dek de torentjes af met een laatste plak aubergine. Bestrooi de torentjes royaal met geraspte Parmezaan en besprenkel met wat olijfolie. Schuif de schaal in een op 180°C conventioneel voorverwarmde oven. Bak in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Schep eventueel halverwege de baktijd wat vrijgekomen vocht over de torentjes.
Haal de schotel na afloop van de baktijd uit de oven en laat even staan. Serveer de iets afgekoelde Parimigiana di melanzane met vers stokbrood of ciabatta. Eet smakelijk!