Met dit simpele recept maak je de lekkerste ontbijtgranen zelf. Jij bepaalt wat erin gaat en dus hoe lekker je ontbijt wordt.
Hoeveelheid: 1pot granola
Ingrediënten:
200grhavermout en/of havervlokken
40grblanke hazelnoten
40grpecannoten
25gramandelen
40grpompoenpitten
75grgedroogde vruchten en kokos
3-4eetlepels (45-60 ml) ml honing, ahornsiroop of dadelstroop
kaneel, naar smaak
Aan de slag:
Hak de hazelnoten, pecannoten en amandelen grof en schep door de havermout of havervlokken. Voeg wat kaneel toe, schenk de honing erover en hussel door elkaar. Is de honing erg stug? Verwarm het dan heel even zodat het vloeibaarder en dus makkelijker te verdelen wordt.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat. Schuif in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster/bak gedurende 20 minuten tot de granola goudbruin. Schep tijdens het roosteren/bakken de massa meerdere keren om voor een gelijke bruining!
Laat de cruesli/granola helemaal afkoelen.
Snij de gedroogde vruchten en kokosvlokken in stukjes kleiner en schep samen met de pompoenpitten door de cruesli/granola. Bewaar in een luchtdichte pot of trommel. Eet smakelijk!
Tips:
Noten, havermout, gedroogde vruchten en agavesiroop (alle ingrediënten voor deze granola dus) bestel ik graag bij KoRo.
Voor de gedroogde vruchten gebruik ik graag mango, ananas en schijfjes appel. Maar je kan natuurlijk ook rozijnen, stukjes chocolade, gedroogde abrikoos, dadel of vijg gebruiken. Kies vooral wat je lekker vindt.
Hou je van extra gevulde cruesli of granola? Voeg dan gewoon meer noten, zaden en/of zuidvruchten toe.