Spaghetti aglio e olio - Een op en top Italiaanse gerecht met weinig ingrediënten, pure smaken en snel klaar. Maken dus!
Spaghetti aglio e olio
Een op en top Italiaanse gerecht met weinig ingrediënten, pure smaken en snel klaar. Maken dus!
Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 180 gr (volkoren) spaghetti
  • 5 eetlepels smaakvolle olijfolie (75 ml)
  • 3-4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte krulpeterselie
  • stuk Parmigiano Reggiano
  • zout
  • Optioneel: chilipoeder of fijngehakt pepertje
Aan de slag
  1. Kook de spaghetti al dente.
  2. Hak of pers ondertussen de knoflook fijn en fruit voorzichtig in de olie. Als je ook een pepertje of chilipoeder gebruikt, fruit deze dan tegelijk met de knoflook. Let op dat de knoflook niet bruin wordt of verbrandt want dat geeft een bittere smaak en dat is niet lekker.
  3. Giet de spaghetti af, schep bij de olie en knoflook, bestrooi met wat zout en schep alles goed door elkaar. Tot slot strooi je de peterselie erover en schep je het nog één keer om.
  4. Verdeel de spaghetti over de borden, schenk de in de pan achtergebleven saus/olie over de spaghetti, schaaf lekker wat parmezaanse kaas erover en serveer direct. Voor een extra aantrekkelijk bord pasta schaaf je ook een paar mooie krullen of flakes van de Parmiggiano Reggiano.

    Eet smakelijk!