Gezonde en voedzame maaltijdsoep. Makkelijk voor te bereiden dus ideaal als snelle hap op drukke dagen.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
1ui
3teentjes knoflook
450grgeschilde kruimige aardappel
400grgewassen verse spinazie
2blokjes kippenbouillon
4hardgekookte eieren
30grpijnboompitjes
gehakte peterselie
olijfolie
1literkokend water
Aan de slag:
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper.
Snij de aardappels in kleine blokjes.
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui zacht en glazig. Voeg dan de knoflook en de aardappels toe en warm even goed door. Giet 750 ml kokend water bij het ui-aardappelmengsel en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan 1,5 blokje kippenbouillon toe en laat nog eens 10-15 minuten doorkoken. De aardappels zijn nu als het goed is lekker zacht en gaar. Zo niet dan laat je ze gewoon nog even wat langer koken.
Voeg de spinazie in porties toe, laat slinken en pureer de soep met een staafmixer of blender. Beoordeel de dikte van de soep en voeg naar smaak extra water toe. Zelf heb ik nog ruim 250 ml water toegevoegd. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra bouillonblok, zout en/of peper en laat nog heel even doorkoken.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en bestrooi eventueel met een snufje zout.
Pel de eieren en snij in kleine stukjes.
Schep de spinaziesoep in borden, verdeel het ei erover, bestrooi met de pijnboompitjes en wat peterselie en serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
Voor een complete maaltijd geef je bij er een lekker stuk uienkruier bij en neem je een schaaltje yoghurt of smoothie als toetje.