Heerlijk zacht en verwarmend gerecht van rode linzen, pompoen en specerijen.
Hoeveelheid: 2-3 personen
Ingrediënten:
125grrode linzen
250grpompoen, schoongemaakt
1ui
2tenen knoflook
1rood rawit pepertje
1eetlepelvers geraspte gemberwortel
blik gepelde tomaten
1theelepelkorianderpoeder
1theelepelkomijnpoeder
200mlsterke bouillon
25grsanten (blok)
eventueel wat extra chilipoeder
olie
Voor de garnering:
geroosterd amandelschaafsel
fijngesneden korianderblad
partjes limoen
Aan de slag:
Spoel de rode linzen met ruim koud water en laat goed uitlekken.
Snipper de ui, pel de teentjes knoflook, verwijder de zaadjes van het pepertje en snij fijn.
Snij de pompoen in blokjes.
Verhit wat olie in een braadpan en fruit hierin de ui aan. Als de ui glazig wordt voeg je het pepertje, de gember en het koriander- en komijnepoeder toe. Knijp ook de teentjes knoflook erbij en roer goed.
Doe de rode linzen bij de ui en kruiden in de pan, roer goed en voeg dan de pompoen, tomaten met sap en de bouillon toe. Schep goed door, doe de deksel op de pan en laat 60 minuten zachtjes stoven. Roer regelmatig de massa even door.
Snij de santen fijn en voeg na 60 minuten toe. Roer nog eens goed door, sluit de pan weer met de deksel en laat nog eens 20-30 minuten stoven.
Proef de dahl en breng eventueel op smaak met wat extra chilipoeder. Schep de dahl in schalen of op borden, bestrooi met geschaafde amandelen en fijngehakt korianderblad en serveer met vers platbrood of naan. Eet smakelijk!
Tips:
Voor een fijnere dahl gebruik je kleine stukjes pompoen en eventueel pureer je de dahl nog met een staafmixer tot een gladde puree. Voor een grovere dahl met bite gebruik je grotere stukjes pompoen. Vind je de stukjes achteraf toch iets te groot? Plet ze dan gewoon met de achterkant van een lepel.
Havermout, noten, zaden en peulvruchten -zoals de rode linzen voor deze dahl- bestel je tegen aantrekkelijke prijzen in de webshop van KoRo.