Geitenkaasmousse met geroosterde paprika - Lekker als voorgerecht en in miniversie geserveerd op een crouton perfect als luxe borrelhapje of amuse.
Geitenkaasmousse met geroosterde paprika
Lekker als voorgerecht en in miniversie geserveerd op een crouton perfect als luxe borrelhapje of amuse.
Hoeveelheid: 6 voorgerechten
Ingrediënten
 • 3 rode paprika’s
 • 80 ml slagroom
 • 100 gr geitenkaas honing
 • 125 gr rucola
 • rucolapesto
 • handje gepelde walnoot, fijngehakt
 • 6 sneetjes bruin casinobrood
 • olie
Aan de slag
 1. Was de paprika's, wrijf in met olijfolie en leg in een braadslede. Zet de braadslede in het midden van een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster de paprika's gedurende 40 minuten. Draai de paprika's geregeld zodat ze aan alle kanten zacht worden èn blakeren. Donkere/zwarte velletjes zijn niet erg, die worden straks toch verwijderd.
 2. Leg de paprika's als ze klaar zijn in een glazenschaal en dek af met plasticfolie. Laat rusten gedurende een kwartier om straks gemakkelijk de velletjes, kronen en zaadlijsten te verwijderen.
 3. Klop ondertussen de slagroom tot yoghurt dikte, brokkel de geitenkaas bij de slagroom en klop snel tot een mooie mousse. Schep de mousse in een schaal, dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
 4. Maak de paprika’s schoon en snij in kleine stukjes. Bewaar goed afgedekt in de koelkast.
 5. Steek met een koekjesteker figuurtjes uit het brood en smeer licht in met olie. Bak de croutons op een met bakpapier beklede bakplaat in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten knapperig en bruin. Keer de croutons halverwege de baktijd zodat ze aan beide kanten knapperig en bruin worden. Laat afkoelen en bewaar luchtdicht verpakt tot gebruik.
 6. Verdeel de rucola over de borden en schep rond en over de rucola lekker wat druppels/klodders rucolapesto. Dresseer de gesneden paprika mooi over de rucola en leg er een mooie quenelle geitenkaasmousse op. Strooi wat fijngehakte walnoot over de borden en leg er een crouton bij.

  Eet smakelijk!

Tips

Quenelles maak je heel eenvoudig met 2 lepels. Na het zien van onderstaande video kan jij het ook!