Yoghurtbavarois met mango topping - Lekker fris en luchtig dessert. Perfect als afsluiter van een gezellig etentje.
Yoghurtbavarois met mango topping
Lekker fris en luchtig dessert. Perfect als afsluiter van een gezellig etentje.
Hoeveelheid: 4 desserts
Ingrediënten
 • 3 dl volle yoghurt
 • 0,9 dl slagroom
 • 2 eiwitten
 • 60 gr suiker
 • 2 eetlepels citroensap
 • 4 blaadjes gelatine (= 6,67 gr)
Voor de garnering en opmaak:
 • 1 mango
 • limoen- of citroensap
 • verse muntblaadjes
 • 40 gr pure chocolade of kant en klare chocolade decoratie
Aan de slag
Voor de yoghurtbavarois:
 1. Week de gelatine in een ruime kom met koud water.
 2. Klop de slagroom bijna stijf en bewaar in de koelkast.
 3. Meng de yoghurt met de citroen en suiker.
 4. Breng in een pannetje een klein beetje water aan de kook, haal van het vuur, knijp de gelatine uit en los dit goed op in het hete water. Roer de gelatine door het yoghurtmengsel.
 5. Zodra het yoghurtmengsel lobbig begint te worden klop je de eiwitten stijf.
 6. Spatel de slagroom door het yoghurtmengsel en vouw vervolgens de eiwitten erdoor. Verdeel over de glazen en laat tenminste 6 uur in de koelkast opstijven.
Voor de chocolade decoratie:
 1. Breek de chocolade in blokjes en doe 2/3 in een schaaltje. Verwarm au bain-marie tot de chocolade goed gesmolten en mooi vloeibaar is.

  Tip: Niet alle chocolade smelt even makkelijk en/of hard weer mooi uit na afloop. Voor decoratie werk gebruik ik vaak de Fin Carré pure chocolade van Lidl.

 2. Haal het schaaltje van het pannetje met heet water en doe de overgebleven stukjes chocolade erbij. Roer rustig door tot alles weer mooi glad is.
 3. Giet de chocolade in een (papieren) spuitzakje en spuit op een vel bakpapier mooie decoraties en laat opstijven. Om de decoraties goed uit te laten harden leg je het hele vel bakpapier in de koelkast of je haalt heel voorzichtig de decoraties los, legt ze op een bord met steeds een stukje papier tussen de afzonderlijke decoraties en zet het bord in de koelkast.
Voor de opmaak en garnering:
 1. Schil de mango, verwijder de pit en maal de helft van het vruchtvlees samen met wat limoensap fijn in een blender. Schenk de puree in een kom en bewaar in de koelkast. Snij het overgebleven vruchtvlees in kleine blokjes, schep in een schaaltje en bewaar in de koelkast.
 2. Schenk vlak voor het serveren de mangopuree over de yoghurtbavarois, schep er wat mangoblokjes op en garneer met chocolade decoratie en een blaadje munt.

  Eet smakelijk!

Tips

In onderstaande video zie je hoe je heel makkelijk een spuitzakje of cornetje vouwt: