Start je dag goed met dit lekkere en voedzame ontbijt. Prima voor te bereiden dus ’s ochtends geen gedoe.
Hoeveelheid: 4ontbijtjes
Ingrediënten:
1literrijst, noten of havermelk
240grhavermout
2appels
50grgrofgehakte walnoot
½ theelepel koek & speculaaskruiden
Aan de slag:
Breng de rijst, noten of havermelk aan de kook, roer de havermout samen met de koek & speculaaskruiden erdoor en laat 1 minuut zachtjes koken. De pap is nu nog aan de dunne kant maar zal tijdens het afkoelen en bewaren in de koelkast nog indikken dus weersta de verleiding om de pap langer door te koken. Tenzij je graag een hele dikke pap hebt waarin je lepel rechtovereind blijft staan.
Laat de havermoutpap helemaal afkoelen, verdeel over 4 schaaltjes en zet tot het ontbijt afgedekt in de koelkast.Tip: Om de pap sneller af te laten koelen kan je de pan in een teiltje met koud water zetten.
Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij in kleine blokjes.
Verdeel ¾ de appelblokjes en gehakte noten over de 4 ontbijtjes en schep door elkaar. Garneer de schaaltjes met de resterende appelblokjes en walnoten. Eet smakelijk!
Tips:
Kook ook eens een handje rozijnen mee met de havermout.