Echte, huisgemaakte vla met de pure smaken van melk, eidooier en vanillemerg. Niet moeilijk en binnen twintig minuten klaar!
Hoeveelheid: 650ml vanillevla
Ingrediënten:
2eidooiers, eieren maat L
20grsuiker
15-20grmaïzena
6dlmelk
½vanillestokje
Aan de slag:
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap de zaadjes eruit en voeg toe aan de melk. Verwarm de melk samen met de vanillezaadjes.
Roer ondertussen de eidooiers met de suiker los. Voeg dan de maïzena toe en roer er een gladde pap van.
Als de melk heet begint te worden schenk je deze langzaam en al roerende bij de eidooiers. Zet de pan terug op het vuur en doe het mengsel terug in de pan. Verwarm de vla zachtjes en al roerende tot ze begint te binden. Begint de vla te binden dan mag ze heel zachtjes koken maar beter nog hou je de vla net tegen de kook aan. Ga je te snel dan stollen de dooiers in plaats van te binden en krijg je klontjes in je vla. Hou de vla ongeveer een minuut of 10 tegen de kook aan tot ze mooi dik en lobbig is. Roer regelmatig om te voorkomen dat de vla ongelijkmatig indikt of aanbrandt.
Laat de vla volledig afkoelen -roer in het begin regelmatig anders ontstaat er een vel op de vla- en bewaar dan goed afgedekt in de koelkast. Eet smakelijk!
Tips:
Lekker over een schijf gebakken appel met een laagje kaneel.