Pastabuisjes gevuld met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus en afgebakken met mozzarella en pijnboompitjes
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
1blik gepelde tomaten
1blikje tomatenpuree (70 gr)
3tenen knoflook
1ui, gesnipperd
gedroogde oregano basilicum en/of tijm
225grdiepvries spinazie ontdooid
125grricotta
½ei
1bol biologische buffelmozzarella
10grgeraspte parmezaanse kaas
15grpijnboompitjes
18mini cannelloni of paccheri
nootmuskaat
zout en peper
olie
Extra benodighden:
1spuitzak
Aan de slag:
Fruit de ui in een beetje olie tot ze glazig is, pers 2 tenen knoflook erbij en voeg lekker wat oregano, basilicum en/of tijm toe. Schep nog even goed om en voeg dan gelijk de gepelde tomaten (inclusief sap) en de tomatenpuree toe. Schep alles goed door elkaar en laat de saus met een deksel op de pan zeker een kwartier zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Knijp het overtollige vocht uit de ontdooide spinazie, roer er de ricotta, geraspte parmezaanse kaas en een ½ ei door. Knijp er 1 teen knoflook boven uit, rasp wat nootmuskaat erbij en schep de vulling nog eens goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de vulling in een (wegwerp)spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verdeel iets minder dan de helft van de saus over de bodem van een ovenschaal. Knip indien nodig de punt van de spuitzak en vul één voor één de mini cannelloni met de vulling. Leg de gevulde pasta in de schaal en verdeel de saus erover.
Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de ovenschotel. Strooi tenslotte de pijnboompitjes over de schotel en dek het geheel af met aluminiumfolie. Zet de schaal met folie en al in het midden van een op 180°C hete licht voorverwarmde oven. Verdwijnen na 20 minuten het aluminiumfolie en bak in nog eens 20 minuten goudbruin af.
Haal de schotel uit de oven en laat iets afkoelen alvorens de cannelloni met spinazie en ricotta te serveren. Eet smakelijk!
Tips:
Deze pastaschotel is prima van tevoren te bereiden. Naar keuze bak je de schotel al helemaal af en warm je hem later weer op of je bewaart de nog niet afgebakken schotel in de koelkast, strooit op het laatst de pijnboompitjes erover en bakt hem alsnog af.