Griesmeelpudding met aardbeiensaus - Ouderwets lekkere pudding met huisgemaakte aardbeiensaus. En je hebt maar 5 ingrediënten nodig om dit lekkers te maken!
Griesmeelpudding met aardbeiensaus
Ouderwets lekkere pudding met huisgemaakte aardbeiensaus. En je hebt maar 5 ingrediënten nodig om dit lekkers te maken!
Hoeveelheid: 1 pudding (½ liter) en 150 ml saus
Ingrediënten
 • 450 ml halfvolle melk
 • 45 gr tarwe griesmeel
 • 30-35 gr suiker
 • 200 gr diepvries aardbeien
 • ½-1 theelepel citroensap
 • suiker voor de saus naar smaak
Aan de slag
 1. Breng de melk aan de kook en strooi er al roerend de griesmeel en suiker bij. Kook de massa tot het een dikke pap is. Reken op 5-10 minuten. Stort de massa in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat tenminste 2 uur opstijven. Zodra de pudding is afgekoeld kan je 'm in de koelkast verder laten opstijven.
 2. Pureer de aardbeien met een vork, blender of hakmolentje van een staafmixer en doe de vruchtenmoes in een pannetje. Voeg het citroensap toe en breng aan de kook. Voeg naar smaak suiker toe en laat gedurende een paar minuten flink borrelend koken. Laat de aardbeiensaus afkoelen en bewaar in de koelkast.
 3. Stort de pudding op een mooi bord en schenk er wat aardbeiensaus over. Serveer de rest van de saus in een kannetje of karafje naast de pudding zodat liefhebbers extra saus kunnen nemen.

  Eet smakelijk!

Tips

Stort de pudding eens in kleine vormpjes zodat iedereen een eigen puddinkje heeft. Gebruik bijvoorbeeld een (siliconen) muffinvorm of vormpjes voor mini cakejes/tulbandjes.