Smaakvolle en kleurrijke groenteschotel van tomaat, aubergine en courgette uit de oven. Lekker met wat vers (stok)brood erbij.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
1courgette
1aubergine
3trostomaten
1blikgepelde tomaten
1klein blikjetomatenpuree
1teenknoflook, schoongemaakt
1ui, gesnipperd
basilicum tijm en/of oregano, gedroogd
2eetlepelspaneermeel
4eetlepel geraspte Parmigiano Reggiano
paartakjes verse tijm
krulpeterselie
zout en peper
olijfolie
Aan de slag:
Verwarm wat olie in een pan en fruit daarin de gesnipperde ui. Voeg na een paar minuten wat gedroogde basilicum, tijm en/of oregano toe en knijp de teen knoflook erbij. Voeg dan de gepelde tomaten toe, inclusief sap, en roer er de tomatenpuree door. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelend een half uurtje staan.
Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en voeg naar smaak wat gehakte krulpeterselie en blaadjes verse tijm toe. Voor extra smaak voeg je nog een beetje zout en peper toe.
Was de courgette, aubergine en tomaat en snij in dunne plakken.
Besmeer de aubergine- en courgetteplakjes aan beide zijden dun met olie en bak ze een paar minuten, aan beide zijden, in een koekenpan of grillpan zodat ze lekker zacht en smaakvol worden. Leg de gebakken plakjes op een bord.
Schep de saus in een schaal en schik de plakjes courgette, aubergine en tomaat er netjes in. Afhankelijk van de vorm van de schaal kan dat in rechte banen of juist in cirkels, net wat je leuk vindt. Leg er tenslotte nog enkele takjes verse tijm op.
Dek de schaal af met zilverfolie en zet in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven. Verwijder na 20 minuten de zilverfolie en laat 15 minuten zonder folie verder garen. Strooi dan het Parmezaan-mengsel erover en laat nogmaals 15 minuten verder garen. De ratatouille is klaar als het strooisel krokant en bruin is. Eet smakelijk!
Tips:
Gebruik ook eens knoflookolie in plaats van olijfolie om de plakjes courgette en aubergine mee in te insmeren.