Fruit de ui in een beetje olie. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog heel even. Voeg de gepelde tomaten, met sap, en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Leg de tijm, laurier, foelie en het bouillonblokje in de soep en breng het geheel aan de kook. Laat tenminste 15-30 minuten, met de deksel op de pan, zachtjes doorkoken. Hoe langer de soep kan pruttelen, hoe lekkerder die wordt!
Als de soep genoeg heeft getrokken verwijder je de tijm, foelie en laurier en pureer je de soep met een staafmixer of blender.
Voeg naar smaak vermicelli, soepballetjes (met de bijbehorende bouillon) en een scheutje balsamicoazijn toe en verdun naar behoefte met extra water. Laat de soep nog even doorkoken om de vermicelli te laten garen.
Controleer de dikte van de soep en verdun eventueel met water. Indien nodig breng je de soep extra op smaak met peper, zout of bouillonblok. Eet smakelijk!