Bananenbrood cakejes
Lekker bij een kop koffie of thee maar ook perfect als tussendoortje of een snel ontbijt.
Hoeveelheid: 6 cakejes
Ingrediënten
  • 2 grote flink rijpe bananen
  • 1 ei (L)
  • 75 gr rijstebloem
  • 40 gr amandelmeel
  • 50 gr walnoot grof gehakt
  • 35 gr rozijnen
  • 5 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 1-1½ eetlepel honing
  • ½ theelepel kaneel
  • flinke snuf zout
Extra benodigheden:
  • muffinblik voor 6 muffins, ingevet met roomboter
Aan de slag
  1. Was de rozijnen, laat goed uitlekken en droog ze nog even na met een stuk keukenpapier.
  2. Prak de banaan in een beslagkom tot moes en roer samen met de honing, het ei en de olie tot een vrijwel glad beslag. Voeg dan de rijstebloem, amandelmeel, kaneel, zout en havermout toe. Roer het geheel tot een mooi dik beslag. Schep tenslotte de walnoten en rozijnen door het beslag.
  3. Schep het beslag in de holtes van het muffinblik, zet in het midden van een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten gaar en bruin. Om de onderzijde van de cakejes mooi te laten kleuren heb ik ze de laatste 5 minuten uitsluitend onderwarmte gegeven.
  4. Haal de cakejes uit de oven en laat ze een minuut of vijf in het bakblik staan. Haal de cakejes dan uit het bakblik en laat ze op een taartrooster verder afkoelen. Om ze extra lekker te maken kan je er vlak voor gebruik nog wat honing over doen.

    Eet smakelijk!

Tips
  1. In plaats van bananenbrood cakejes kan je natuurlijk ook ‘koekjes' maken door hoopjes beslag op een met teflonfolie of bakpapier beklede bakplaat te scheppen. Let op dat je de baktijd dan wel aanpast!
  2. Omdat ik geen rijstebloem in huis had heb ik met mijn koffiemolentje 100 gr Pandan rijst tot bloem vermaken. Gaat perfect! Afhankelijk van het gebruikt koffiemolentje kan het zijn dat de rijstebloem ietsje minder fijn wordt dan gekochte versie.
  3. In plaats van rijstebloem kan je natuurlijk ook gewone bloem gebruiken.