Maak het jezelf makkelijk met deze kleurrijke groenteschotel. Lekker, gezond en snel op tafel!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
1blik 400 gr linzen, afgespoeld en uitgelekt
1blik gepelde tomaten
1aubergine
1ui gesnipperd
2teentjes knoflook
1Thais rawit pepertje of chilipoeder
2theelepels geraspte verse gember
2theelepels komijnzaad
1theelepel gemalen korianderzaad
1eetlepel tomatenpuree
handje gehakt korianderblad
olijfolie
zout
Aan de slag:
Was de aubergine, verwijder de kroon en snij in blokjes. Leg de blokjes aubergine op een bakblik, besprenkel met olijfolie en schuif in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak de aubergine gedurende 20 minuten. Schep de blokjes tussentijds nog eens om. Tip: ik leg op mijn bakblik altijd een vel bakpapier zodat de aubergine niet aan het bakblik blijft plakken. Eventueel kan je de blokjes ook in een ruime braadslede leggen.
Fruit de ui in een beetje olijfolie glazig. Maal ondertussen in een vijzel of koffiemolentje 1 theelepel korianderzaad met 1 theelepel komijnzaad fijn. Maak ook het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snipper ragfijn. Als de uien mooi glazig zijn voeg je de gemalen kruiden, 1 theelepel komijnzaad, het pepertje en de geraspte gember toe. Pers ook de teentjes knoflook erbij en roer goed door.
Giet het blik gepelde tomaten leeg in een schaal, vis de tomaten eruit en voeg die samen met een eetlepel tomatenpuree aan het uimengsel toe. Schep het mengsel flink door elkaar, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Schep de linzen en de aubergine door het tomatenmengsel en laat het geheel nog even goed doorwarmen. Proef en breng op smaak met wat zout.
Schep de linzen met aubergine en tomaat over in een schaal en serveer. Eet smakelijk!