Kip cajun spiezen - Lekker voor op de barbecue of grillplaat. Inclusief mijn recept voor huisgemaakte cajun kruidenmix want dat is natuurlijk het lekkerst!
Kip cajun spiezen
Lekker voor op de barbecue of grillplaat. Inclusief mijn recept voor huisgemaakte cajun kruidenmix want dat is natuurlijk het lekkerst!
Hoeveelheid: 12 spiezen
Ingrediënten
  • 500 gr biologische kipfilet
  • olijfolie
DIY cajun kruidenmix
  • theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • theelepel paprikapoeder
  • ¾-1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder (pimentón)
  • ½-1 theelepel chilipoeder of cayennepeper
  • ruime theelepel gedroogde oregano
  • ruime theelepel gedroogde tijm
  • ½-1 theelepel theelepel zout
  • snuf versgemalen peper
  • 12 satéprikkers
Aan de slag
  1. Meng de kruiden voor de cajun kruidenmix. Om de tijm wat fijner te maken kan je de blaadjes 'crushen' tussen 2 vingers of in de palm van je hand. Giet wat olijfolie bij de kruidenmix zodat het een mooie marinade wordt.
  2. Maak de kipfilet schoon en snij in reepjes of blokjes. Meng de stukjes kipfilet met de marinade en laat tenminste 30 minuten intrekken.
  3. Rijg de stukjes kipfilet aan de spiezen en bak ze op de barbecue, grillplaat of in de koekenpan. Bestrijk de spiezen tussendoor nog eens met wat olijfolie.
  4. De kip cajun spiezen zijn klaar als het kippenvlees mooi wit is. Serveer direct.

    Eet smakelijk!