Deze Midden Oosterse puree van kikkererwten, tahin, knoflook, citroen, komijn en een drupje sesamolie is niet alleen lekker maar ook erg gezond!
Hoeveelheid: 1portie
Ingrediënten:
1blikkikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1-2teentjes knoflook, schoongemaakt
4-5eetlepels tahin
2-3eetlepels citroensap
3eetlepels water
1eetlepel komijnzaadjes of komijnpoeder
1eetlepel olijfolie
enkele druppels sesamolie
zout naar smaak
Voor de garnering:
paprikapoeder
zwart sesamzaad
paardruppelssesamolie
Aan de slag:
Verwarm de komijnzaadjes in een koekenpan tot ze lekker beginnen te ruiken. Laat de zaadjes afkoelen en maal ze dan in een vijzel of koffiemolentje tot poeder.
Doe de kikkererwten samen met de gemalen komijn, tahin, citroensap, water en olijfolie in de keukenmachine. Pers de tenen knoflook erbij, zet de keukenmachine aan en laat een paar minuten draaien tot je een smeuïge massa hebt. Zet tussentijds de machine even stil om de wanden schoon te schrapen.
Proef de hummus en breng op smaak met wat druppels sesamolie en een snuf zout. Voor een smeuïger hummus voeg je extra water en/of citroensap toe.
Schep de hummus in een schaal en garneer met paprikapoeder, zwart sesamzaad en wat sesamolie. Eet smakelijk!
Tips:
Hou eventueel een paar kikkererwten apart en strooi die ter garnering over de schaal met hummus.