Hartige griesmeelcake - Deze hartige griesmeelcake is makkelijk te maken en echt super lekker. Het recept komt uit 'Kardemom en andere exotische specerijen' van Chetna Makan.
Hartige griesmeelcake
Deze hartige griesmeelcake is makkelijk te maken en echt super lekker. Het recept komt uit 'Kardemom en andere exotische specerijen' van Chetna Makan.
Hoeveelheid: 1 hartige griesmeelcake
Ingrediënten
  • 165 gr grof griesmeel
  • 125 ml volle yoghurt
  • 100 ml water
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 flinke bospenen, geraspt
  • 100 gr spinazie, grof gehakt
  • 2,5 cm verse gemberwortel, schoongemaakt en geraspt
  • 1 rawit pepertje schoongemaakt en fijngehakt (zonder de zaadjes)
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel baksoda
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel zwart mosterdzaad
Extra benodigdheden:
  • 1 bakvorm ø 24-25 cm, ingevet
Aan de slag
  1. Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de olie en het mosterdzaad, in een schaal tot een glad beslag.
  2. Verwarm de olie in een koekenpannetje en doe het mosterdzaad erbij zodra de olie heet is. Zodra de mosterdzaadjes beginnen te springen schenk je de olie met de zaadjes bij het beslag en roer je het beslag nog eens goed door.
  3. Schenk het beslag in de bakvorm en zet in het midden van een op 180°C conventioneel voorverwarmde oven.
  4. Bak de griesmeelcake in 60-65 minuten gaar. Bij mij was de cake toen nog wat vochtig van binnen en heb aanvullend nog extra onderwarmte gegeven. Een volgende keer zou ik na 30-40 minuten al extra onderwarmte gaan geven.
  5. Haal de bakvorm uit de oven, verwijder de vorm en laat de griesmeelcake op een taartrooster afkoelen. Serveer deze hartige griesmeelcake lauwwarm of helemaal afgekoeld.

    Eet smakelijk!