Deze carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla is verrassend lekker! Pas als je goed kijkt zie dat het geen vlees is.
Hoeveelheid: 4porties
Ingrediënten:
400grgekookte bietjes
100-150grzachte geitenkaas
zakjeveldsla
2handjesgepelde walnoten grof gehakt
2-3eetlepelsmayonaise
2eetlepelsmosterd
2eetlepelshoning
Aan de slag:
Roer van de mayonaise, mosterd en honing een glad sausje.
Dep de bietjes goed droog en snij ze in dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkst op een mandoline. Verdeel de plakjes over 4 borden. De laag bietjes mag best royaal zijn!
Leg midden op de bietjes een handje veldsla.
Brokkel de geitenkaas losjes over de borden en bestrooi met de gehakte walnoten. Drizzel er vlak voor het opdienen -of zelfs pas aan tafel- wat honing-mosterdsaus over. Serveer de carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla direct anders want de kaas en het sausje kleuren snel rood. Eet smakelijk!
Tips:
In plaats van veldsla kan je natuurlijk ook rucola gebruiken.
In plaats van stukjes geitenkaas kan je ook quenelles of bolletjes geitenkaasmousse gebruiken.