Gevuld met gedroogde tomaat, zwarte olijven en feta. Perfect voor een zomerse borrel, barbecue of tapas maaltijd.
Hoeveelheid: 1borrelbrood
Ingrediënten:
100grtarwebloem
100grvolkoren tarwemeel
100grroggemeel
5grbaksoda (± 1 theelepel)
30grgedroogde tomaat
30grzwarte olijven
75grfeta
230mlmagere yoghurt
takjes verse tijm, naar smaak
paprikapoeder
Aan de slag:
Snij de gedroogde tomaat en de zwarte olijven in stukjes.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak ze wat fijner.
Meng de bloem, beide meelsoorten en de baksoda in een kom door elkaar. Voeg dan de olijven, tomaatjes en de tijm toe, verbrokkel de feta boven de kom en schep alles flink door elkaar. Voeg tenslotte nog de yoghurt toe en kneed snel tot een enigszins samenhangend deeg. Een glad en stevig deeg wordt het niet, het is meer een soort plakkerige klei! Tijdens het bakken komt het goed dus voeg vooral geen extra bloem of meel toe.
Vorm losjes 10 of meer deegballetjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Naar keuze maak je losse broodjes of je legt de bolletjes losjes tegen elkaar voor een breekbrood. Bestrooi de bolletjes met wat paprika poeder en schuif het bakblik in het midden van een op 200ºC conventioneel voorverwarmde oven. Bak de broodjes in 30-35 minuten gaar en bruin.
Als de broodjes mooi bruin zijn haal je ze uit de oven en leg ze op een taartrooster. Laat het mediterraans borrelbrood iets afkoelen en serveer lauw warm. Eet smakelijk!
Tips:
Lekker met gezouten roomboter.
In plaats van feta kan je natuurlijk ook Parmezaanse of Goudse kaas gebruiken.
Als je nog minder werk wilt hebben kan je ook mijn recept voor rustiek sodabrood gebruiken en daar kleine borrelbroodjes van vormen. Oók heel erg lekker en combineert fantastisch met lekkere kaasjes.