Verfrissende drank getrokken van gedroogde hibiscus bloemen. Fris van smaak en heerlijk dorstlessend.
Hoeveelheid: 1liter
Ingrediënten:
1,1lwater
40grsuiker
20grgedroogde hibiscus bloemen
2theelepelsvers citroensap (10 ml)
Aan de slag:
Doe de hibiscus in een hittebestendige kom of schaal.
Breng het water aan de kook en giet over de hibiscus. Dek de schaal af en laat gedurende 2½ uur trekken.
Giet de vloeistof door een zeef om de hibiscus te verwijderen, voeg het citroensap toe en roer de suiker erdoor. Proef de karkadeh en breng eventueel op smaak met extra suiker en/of citroensap.
Laat de karkadeh in de koelkast ijskoud worden.
Serveer in een karaf met mooie glaasjes. Eventueel kan je nog wat ijsblokjes toevoegen en/of een partje citroen. Proost!
Tips:
Trek ook eens een kaneelstokje mee.
Karkadeh is ook lekker met een takje munt erin.
Het leuke van karkadeh is dat je het helemaal naar eigen smaak kan aanpassen. Voor een sterkere hibiscus smaak gebruik je meer gedroogde hibiscus en/of laat je het langer trekken. En naar smaak gebruik je meer of juist minder suiker en citroen. Heel flexibel dus.