Smaakvolle salade van tomaat, komkommer, zwarte olijven, rode ui en feta. Met vers brood erbij ook lekker als lunch.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
100grfeta, uitgelekt
½komkommer
150grsnoeptomaatjes
kleine rode ui
Kalamata olijven, uitgelekt
2eetlepels olijfolie
2eetlepels vers citroensap
gedroogde oregano
zout en versgemalen peper
Aan de slag:
Maak de ui schoon en snij in dunne ringen.
Snij de feta in blokjes.
Snij de komkommer en tomaatjes in stukken en leg op een schaal of groot bord. Verdeel de feta en olijven erover en garneer met de gesneden ui en oregano. Schep eventueel lichtjes door elkaar.
Roer in een kopje de olie en het citroensap door elkaar. Roer er naar smaak oregano, zout en versgemalen peper door. Giet de dressing over de Griekse salade en serveer. Eet smakelijk!
Tips:
Lekker met wat vers stokbrood, Turks brood of plat brood.