Kneed van de patentbloem, yoghurt en een snufje zout een soepel deeg. Dek het af met plasticfolie en laat 15-30 minuten rusten.
Fruit de ui in een klein beetje olijfolie tot ze zacht en glazig is. Schep uit de pan.
Bak het gehakt rul in de pan waarin je zojuist de uien hebt gefruit, giet eventueel vrijgekomen vet af en voeg de uien weer toe. Knijp de knoflook erbij en warm het mengsel nog even door zodat alles goed gaar is.
Kruid het gehakt naar smaak met ras el hanout en zout en warm nog even door om de smaken goed te laten mengen.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Bestuif je werkblad en 2 deegstukjes royaal met bloem en rol uit tot dunne pannenkoekjes. Schep wat gehakt op één pannenkoekje, maak de rand ietsje vochtig met wat water en leg het tweede pannenkoekje erop. Druk de lucht eruit en knijp de randen goed samen. Werk de randjes netjes af en leg op een met bloem bestoven, schone theedoek. Herhaal met de overige stukjes deeg. Let erop dat de broodjes niet op elkaar liggen maar dat er steeds een stukje theedoek tussen ligt.
Verwarm een koekenpan, bestrijk één zijde van een broodje heel licht met wat neutrale olie en leg met de geoliede kant in de pan. Bestrijk gelijk de ander zijde dun met olie en keer het broodje na ongeveer een minuut. Bak nu rustig af en keer regelmatig. Om ook de randen mooi te laten kleuren druk ik deze met een spatel regelmatig even plat. Herhaal met de overige drie broodjes.
Leg het gevuld plat brood op een bord, schaal of plank en serveer direct. Eet smakelijk!
Tips:
Strooi als extraatje ook eens wat kaas over het gehakt.